Apr 25, 2013

Bazilikų spamas

*Įspėjimas - čia bus daug bazilikų nuotraukų, kurios daug kam gali pasirodyti vienodos

Niekad nemaniau, kad taip užsimanysiu sodininkaut. Bet kai kovo mėnesį pagaliau grįžo saulė, supratau, kad ant palangių kažko trūksta ( namie balkono sodu visad rūpindavosi mama, o aš būdavau labiau stebėtoja ir valgytoja). Tad vieną saulėtą savaitgalį second hand'e susiradau vazonėlį, nukeliavau į sodininkų parduotuvę ( man atrodo pakeliui kažkur ir pamečiau raktą), parsivilkau maišą žemių ir su šaukštu ant virtuvės grindų pradėjau sodininkaut.
IMG_6570 copy IMG_6605 copyIMG_6613 copy
Kiekvieną rytą skubėdavau pažiūrėti ir nufotografuoti kiek bazilkiukai paaugo. Tik pažiūrėkit kiek jie paaugo tik per tris dienas!
IMG_6688 copyIMG_6712 copyIMG_6722 copyIMG_6725 copy
Ir tada supratau, kad man vieno vazonėlio negana:).... ir truputį praplėčiau savo palangės darželį.
IMG_6735 copyIMG_6771 copy
Rukolos auga turbo greičiu! Išdygo vos ne kitą dieną.
IMG_6774 copyIMG_6854 copyIMG_6933 copy
Antrieji lapukai!
IMG_6938 copyIMG_7009 copy
Šiuo metu pirmieji bazilikai jau kvepia, kaip ir turėtų. O kiti laukia retinimo, kas man atrodo labai žiauru ir niekaip neprisiruošiu to padaryt...
IMG_7347

4 comments:

  1. Atrodo labai fainai :) man ir patinka sodininkaut, bet kazkaip siais metais nieko vazoneliuos nesisodinau! Pats laikas butu suskubti, nes man laaabai patinka stebeti kaip viskas auga :))

    ReplyDelete
  2. pas tave labai jau greit viskas isaugo, isduok paslapti, kas kiek laistai ir kaip sodinai - darei po apacia akmenuku (ale drenaza:D ) ar paprastai zemiu pripylei i vazona ir tiek?:) man kazkaip leciau viskas vyksta, nezinau ka ne taip darau... petrazole tik po geros savaites parode snukucius menkus:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Turiu mažą saulėtą virtuvę, kuri veikia kaip šiltnamis:))
      Viską dariau labai paprastai, be sodininkų gudrybių - vazonėlis + žemės + bazilikų sėklos.

      Delete
  3. jei vazonėlius apgaubsit maišeliu plonu ir skaidriu, tai bus kaip šiltnamiukas ir bus turbo turbo, o kai ūgtelės viskas, maišiuką nuimti. :)

    ReplyDelete